Referenties – VME Zimmer II

De VME van een appartementsgebouw te Lier, ongeveer het spiegelbeeld van het ernaast gelegen appartementsgebouw langs de Mechelsesteenweg, zag het resultaat van de renovatiewerken aan dit laatste gebouw en wou, samen met dezelfde syndicus, eveneens zulke werken doorvoeren.  Hoog tijd trouwens, want de bestaande toestand was erbarmelijk te noemen.

Ook hier werden de balkonvloeren uitgebroken tot op het beton en de balustrades werden verwijderd.  Het beton bleek echter in danig slechte toestand te zijn dat het op vele plaatsen volledig moest afgebroken worden en er een nieuwe betonplaat moest gestort worden.  De werfleider kon er met de hand gewoon stukken van afbreken. Stel je voor dat je op zulk een balkon met een 10-tal mensen naar vuurwerk staat te kijken en staat te dansen op een nieuwjaarsfeestje.

Na renovatie/vervanging van het beton werd ook hier een nieuwe hellingschappe geplaatst, de spouwmuren werden onderkapt om er een drainerend vochtscherm in aan te brengen, de balkonranden werden van een nieuwe aluminiumbekleding voorzien waarop de nieuwe balustrades gemonteerd werden en op de vloer werd een kunststofvloer geplaatst die meteen de waterdichting vormt.

Ook hier was het eindresultaat netjes en degelijk.  De VME kan ook hier voor minstens 50 jaar gerust zijn.