Reviews

Na afloop van een éénzijdige expertise waarbij ik optrad als technisch raadsman van een eigenaar, die schade leed door verbouwingen bij de buren en waarbij mijn verslag de doorslag gaf om de aannemer van die verbouwingswerken te overhalen om te komen herstellen, kreeg ik het volgende compliment:

Nogmaals bedankt voor het gedetailleerd verslag dat heeft het schadedossier eindelijk vlot gekregen.

Na afloop van een expertisedossier waarbij ik optrad als technisch raadgever van een eigenaar, die in conflict lag met een binnenhuisarchitect (die beweerde dat zijn architectuur gekopieerd werd), kreeg ik de volgende bedanking:

Ik wil je alvast super bedanken voor je bijdrage en expertise in dit verhaal. Je was de eerste “derde” partij waar we raad gingen vragen en je kennis en nuchtere kijk was op dat moment een eerste geruststelling in een panieksituatie.
Kurt Crollet.

Na afloop van een expertisedossier waarbij ik optrad als technisch raadgever van een eigenaar, die in conflict lag met zijn aannemer-dakwerken, kreeg ik de volgende bedanking:

In bijlage stuur ik u het vonnis toe in onze zaak tegen de aannemer. Wellicht stuurt onze advocaat het ook naar u, maar ik wou er nog aan toevoegen dat Miek en ik u heel dankbaar zijn voor uw inbreng in deze zaak. Zoals in het vonnis te lezen valt refereert de rechter naar uw berekening van het mindergenot en neemt deze volledig over. Ook uw nota met betrekking tot het niet-voldoen aan de voorschriften van het WTCB is van groot belang gebleken. Bedankt hiervoor!
Robert en Miek Sas-Nuyts.

Na afloop van nog een expertisedossier waarbij ik optrad als technisch raadgever in het kader van de polis rechtsbijstand van een eigenaar, die vochtschade leed door toedoen van het dakterras van de nabuur, kreeg ik volgende commentaar:

Dank voor uw uitstekende expertise en bemiddeling. Dank ook aan onze buren voor de zeer bereidwillige medewerking.  We hopen dat het probleem nu inderdaad opgelost is en dat na de winter de muur effectief volledig droog zal zijn.
Familie Reynders-Alliet.

Op Houzz kreeg ik enkele mooie commentaren:

Paul is een integer creatief architect met een grote materiaalkennis en zin voor perfectie. Zijn ontwerpen zijn stuk voor stuk uniek. In zijn rol als achitect-ontwerper is hij in staat op basis van een gesprek een kunstig ontwerp te creëren waarbij vorm en functie in elkaar smelten en beantwoorden aan de vraag van de bouwheer. In zijn rol als achitect-expert volgt hij elke fase in de uitvoering van het ontwerp op. De twee troeven samen zorgen voor een sterk bouwteam !
Jan Verheyen

Project: herconditionering (renovatie keuken, badkamers, verwarming) en uitbreiding woning door plaatsing vaste trap naar zolderverdiep met aldaar verdere afwerking aangepast aan de rest van de woning mbt stijl (bijv. deuren, schilderwerken, verlichting, …)
Zeer punct
uele architect met duidelijke plannen, details, lastenboeken, meetstaten, realistische ramingen, goede prijsvergelijkingen, correcte contracten met aannemers, en nauwgezette opvolging tijdens de werf alsook nadien (cfr postinterventiedossier).
Vlot in omgang, toegankelijk en bereikbaar.
samengevat: aanrader !

Koen Suy

Op Google + kreeg ik ook enkele mooie commentaren:

We hebben de coördinaten van architect Paul De Maesschalck doorgekregen via mond aan mond reclame. Voor de 2e keer hebben we een omvangrijk project via deze architect laten uitvoeren. Telkens heeft hij ervoor gezorgd dat alles correct is verlopen en binnen de gemaakte afspraken, termijnen en met bewaking van de kosten. Indien nodig is hij ook buiten het wekelijks werfbezoek langs geweest om de werken te evalueren en bij te sturen zodat de gemaakte afspraken nageleefd werden. De offertes en werfstaten werden ook op een duidelijke en overzichtelijke manier besproken en gecommuniceerd zowel naar ons als bouwheer als naar de verschillende aannemers toe. We hebben architect Paul De Maesschalck dan ook ervaren als een integer, bekwaam en betrouwbaar architect die weet waarover hij spreekt en de gemaakte afspraken ook duidelijk naleeft.
Van den Bogaert – Knaeps

Ik heb Arch. Paul De Maesschalck leren kennen toen hij in opdracht van mijn verzekeraar optrad als expert in een geschil met een malafide dakwerker. Tijdens de procedure heeft Paul de Maesschalck meermaals blijk gegeven van een doorgedreven technische kennis, waardoor de door de rechtbank aangestelde expert uiteindelijk niet anders kon dan onze zienswijze volgen. Het is dank zij zijn grondige analyse van de uitgevoerde werken dat ik de rechtszaak uiteindelijk over de hele lijn heb gewonnen.
Robert Sas

Ik heb Paul De Maesschalck ervaren als zeer professioneel, met een uitstekende kennis en iemand die er ook in slaagt deadlines correct te respecteren.
Laurine Crollet

Een architect waar je op kan rekenen en mee kunt bouwen. Komt afspraken na zoals ze zijn afgesproken. Een vakman die zijn kennis bevat over het bouwen.
Kurt Van De Locht

Hielp ons voortreffelijk verder met zijn gedegen kennis en doordachte tussenkomsten. Een absolute aanrader.
Sven Van Lommel

Wij zijn Dhr De Maesschalck zeer erkentelijk voor zijn expertise i.v.m. een tuinafscheiding die zonder onze toestemming door onze buurman werd verwijderd en de daaraan gerelateerde schade. Wij zijn zeer tevreden met zijn vlotte communicatie, zijn punctualiteit en zijn duidelijke expertiseverslagen. Warm aanbevolen.
T.U. Turnhout.

Paul heeft voor me een gebouw uit begin de 19e eeuw geïnspecteerd op brandveiligheid en nagegaan of de restauratiewerken conform de voorschriften zijn uitgevoerd. Hij heeft dit werk serieus voorbereid en in detail uitgevoerd. Uiteraard is het niet plezant als er onverwachte aandachtspunten uit voortkomen, maar Paul heeft alvast zijn werk precies gedaan. Aangenaam in de omgang en met redelijkheid.
Christophe Segers

Zeer tevreden over architect Paul De Maesschalck. Uiterst professioneel en tegelijkertijd zeer menselijk. Vlotte samenwerking en openstaand voor alle voorstellen. Ik kan hem zeker aanraden.
Greet Lenaerts